Magda Tolosa de la Pastisseria Tiras serà proclamada Confraressa d’Honor

 

La Magda Tolosa rebrà aquest any la distinció de Confraressa d’Honor, després d’una dilatada trajectòria de promoció i impuls de la ratafia i de la seva Festa. És difícil situar l’inici de la seva gran aportació a aquest món, però el podem situar a principis dels anys 90, quan va agafar la recepta de la coca de la seva padrina de Badalona i, juntament amb en Vadoret, va intentar que conservés l’aroma de la ratafia. En van fer una prova la vigília de la Festa i va volar! Va ser el preludi d’una exitosa coca de ratafia que avui es ven tot l’any a carretades.

La Magda ha convertit la pastisseria en una mena d‘oficina de turisme de la ratafia. N’hi té varietats de tot Catalunya i no es cansa d’explicar als seus clients les virtuts i el bon gust de la Ratafia 1842 de Santa Coloma. El seu establiment és, a més, una galeria d’exposicions que allotja una mostra de ratafies d’arreu del món, cartells de totes les edicions de la Festa de la Ratafia, i a més ha cedit un espai per acollir l’exposició Univers de la Ratafia, que de moment no ha trobat un lloc en espais municipals.

Com a clients de can Trias, a banda de sortir-ne ben carregats, segur que us han regalat postals dedicades a la ratafia, amb fotos de l’Anna Selga i que la Magda reparteix gratuïtament.

Ja veieu que la seva devoció pel món ratafiaire és indubtable, i aquí cal afegir-hi l’organització de demostracions de neules i la promoció de la ruta de la ratafia, presentacions de llibres, actuacions musicals i la creació de productes tan singulars com les neules amb poma i herbes, i les teules de ratafia.

Ja ho veieu, Can Trias és sinònim de ratafia, i ho sabreu bé aquells que fa uns anys vau entrar-hi durant la Festa i trepitjàveu les herbes que la Magda va escampar pel terra perquè amb cada pas dels clients l’aroma d’herbes s’estengués per tot arreu.

 

El sopar es trasllada a la Nòria

 

Magda Tolosa rebrà aquesta distinció en el transcurs del tradicional sopar de la Ratafia, que aquest any es trasllada al pavelló de la Nòria per una qüestió de comoditat dels comensals i per criteris d’organització. El canvi d’emplaçament no suposarà cap canvi en l’atmosfera i el bon ambient que genera un dels actes més esperats de la Festa.

Durant el sopar es donaran a conèixer les ratafies guanyadores del 37è Concurs de la Ratafia, i clourà la vetllada l’actuació dels Comando Impro amb un espectacle exclusiu per al Sopar de la Ratafia, a partir d’improvisacions basades en les demandes del públic.

 

Menú del sopar: amanida amb patates d’Olot, daus de vedella amb bolets, pa, vi, aigua, cafè i ratafia. Preu: 15 €. El sopar serà servit per la Colla Gegantera. Els tiquets són numerats i es venen a  Can Net, Papereria Roger i La Gasela. (Hi haurà opció de menú per a persones amb intoleràncies o altres dietes. Caldrà especificar-ho al moment de comprar el tiquet).