La Confraria de la Ratafia ha elaborat una ratafia col·laborativa i reivindicativa per denunciar la situació de manca de llibertat a Catalunya i per donar suport a les persones preses i les exiliades.

 

 

La Ratafia és una tradició molt lligada al territori i a la cultura Catalana i alhora una manera de vincular-se amb llibertat i proximitat amb el territori.

 

Vivim uns moments molt complicats en el qual no es respecten ni els drets ni les llibertats més bàsiques de les persones. Hi ha 9 presos polítics i 8 persones exiliades que de manera injusta han estat apartades de les seves famílies o del seu país.

 

Aquest dissabte 30 de juny, a la tarda, a Santa Coloma de Farners, aprofitant el darrer taller de ratafia de la temporada, la Confraria de la Ratafia vàrem iniciar l’elaboració de la “Ratafia per la llibertat”. Una ratafia casolana, amb alguns dels ingredients indispensables trobats en l’entorn.

 

Però la ratafia no està acabada del tot, des de la Confraria de la Ratafia fem una crida a totes les persones preses o exiliades i a tots els familiars i amics per si volen col.laborar aportant algun ingredient (nous verdes o plantes del lloc on són ara o d’algun lloc especial i representatiu per ells/es) per acabar de fer aquesta ratafia reivindicativa.

 

La ratafia un cop macerada, es filtrarà i s’embotellarà i es farà arribar a les persones exiliades i als familiars dels presos polítics per tal d’acostar-los el paisatge català, donar-los suport, denunciar la situació de manca de llibertat i alhora exigir la llibertat des de l’essència de país!