Destaquem les activitats gastronòmiques del mercat de les herbes

Una fulla de llorer a l’arròs, romaní a la carn, un polsim de canyella a la taronja. Tradició i cultura que ens apropa el plaer al paladar, sabors de casa nostra que ens obren un ventall de noves possibilitats a la cuina. El 5 i 6 de maig el Mercat de les Herbes de la Ratafia de Santa Coloma de Farners t’ofereix l’oportunitat d’aprendre, conèixer, tocar, olorar, mesclar i tastar l’ús de les herbes a la cuina. En aquest post volem destacar algunes de les activitats programades al llarg d’aquests dos dies que et permetran gaudir de la gastronomia amb amics, la parella o amb tota la família.  

Per aprendre i tocar podràs participar als dos tallers de tast, el de cuina d’aperitius amb herbes, a càrrerc de la cuinera Laia Farré (La cuina de Na Laia), qui cuinarà amb amb productes locals de la Selva, i al de cuina amb plantes tradicionals en desús, que farà el col·lectiu Eixarcolant. També podràs gaudir d’una activitat única per estimular els cinc sentits, on Evarist March, del Celler de Can Roca, i Carles Aymerich, millor sommelier de l’Estat espanyol 2009, guiaran un maridatge amb flors silvestres mediterrànies i vins de Catalunya. 

Per conèixer i compartir l’espectacle “Paella xinxollada”, de Compartir Dóna Gustet, et permetrà endinsar-te al món de les receptes i de la paella, una combinació que reivindica tradició i comunitat. Més tard, en el sopar popular, en podràs gaudir un plat. La darrera activitat que et proposem i que no et pots perdre a nivell gastronòmic és el dinar popular de cuina salvatge, per què cuina saludable pot ser també cuina creativa.

Consulta la programació (provisional) del Mercat de les Herbes de la Ratafia 2018 aquí