Els dies 5 i 6 de maig Santa Coloma de Farners es converteix en l’aparador, laboratori i obrador de les herbes del nostre entorn més pròxim. El Mercat de les Herbes de la Ratafia recull el saber i la praxi per aprendre tot allò que les plantes ens ofereixen amb un ventall ampli d’activitats per triar i que aquí en destacarem les que ens permetran tocar, olorar, remenar i tastar.

Alguns dels usos de les plantes s’apliquen a l’alimentació, la cosmètica, la roba o la farmàcia com el taller d’elaboració d’un perfum personal amb essències florals, un tast de mels per identificar el seu origen floral a partir del color, l’aroma, el gust i la textura, o el taller d’aigües de flors i refrescos analcohòlics.

Recuperar el saber popular implica conèixer les aplicacions de les plantes en la salut i crear la nostra farmaciola bàsica. Us recomanem els tallers de remeis casolans en pediatria (fitoaromateràpia) i el de remeis per a les al·lèrgies estacionals amb herbes remeieres.

També destaquem l’aplicació de la creativitat a les herbes com el taller de tints naturals amb flors, o les activitats infantils d’il·lustració amb tints naturals, fer llaminadures saludables i pintada de cares amb motius florals.

Consulta la programació (provisional) del Mercat de les Herbes de la Ratafia 2018 aquí