Ingredients (4 racions):

4 cuixes de pollastre

4 botifarres (o salsitxes)

4 tires de costelló de porc

1 xoriço

1 pastanaga

1 cabeça d’all

1 ceba

1 fulla de llorer

ratafia

sal i oli

Salem la carn i posem una cassola amb un rajolí d’oli al foc. Pelem la pastanaga, traiem la pela més exterior de l’all i de la ceba (si volem la podem tallar a trossos grans). Quan l’oli sigui calent, hi posem la carn, la pastanaga, l’all, la ceba i el llorer i ho coem a foc més aviat fortet per tal que la carn s’enrosseixi.

Un cop la carn comença a ser rossa, abaixem el foc per tal que no es cremi i hi incorporem la ratafia (un got ple, o got i mig, depèn de la cassola. El cul de la cassola ha de quedar cobert de ratafia). Tapem la cassola i deixem que es vagi coent a poc foc

 

Quan la ratafia estigui evaporada i la carn cuita, ja ho podem retirar del foc. La ratafia quedarà com una salsa caramelitzada. 

 

(Anna M. Codina)