LA “RATAFIA CORRIOLS”: QUALITAT, PROXIMITAT I COMPROMÍS

A la Festa de la Ratafia d’enguany es presenta la Ratafia Corriols, la ratafia del No a la MAT (la línia de molt alta tensió).

Es tracta d’una ratafia ben diferent de la resta perquè compleix tres condicions:

La primera: és una ratafia de qualitat, realitzada en una edició única, numerada i irrepetible, feta amb 50 herbes remeieres i nous verdes collides 100% a mà i curosament seleccionades dels corriols i boscos de l’entorn de Santa Coloma. Una beguda elaborada amb herbes recol·lectades pels camins de Sant Pere Cercada i altres bonics racons de les Guilleries preservats gràcies a la pressió popular.

Sense additius. Macerats tots els ingredients i xinxollats en garrafes de vidre amb aiguardent destil·lat en un alambí petit de llenya. Una beguda que és tradició pura i hereva del saber ancestral i que té els següents ingredients: alfàbrega, bossa de pastor, camamilla, camamilla de Maó, cua de cavall, dauradella, dent de lleó, esbarzer, escabaiosa, espígol, farigola, fonoll, ginebró, herba de Sant Joan, herba del sucre, herba fetgera, lavanda, lligabosc, llimoner, llor, magnòlia, magraner, malva, marduix, marialluïsa, menta, milgrana, milifulla, nepta, nou verda, olivera, orenga, orella d’ós, plantatge ample i estret, poniol, remenderola, romaní, roser silvestre, sajolida, salsa de pastor, sàlvia, saüc, taronger, tarongina, til·la, tomanyí i valeriana

La Ratafia Corriols té una edició limitada i numerada d’unitats; es presenta en una ampolla tipus antiga de farmàcia de 500 ml, amb tap suro natural i amb una etiqueta rústica amb la tipografia inspirada en la dels xarops antics.

 

La segona característica: és una ratafia d’autor elaborada segons la recepta de la colomenca Anna Selga, farmacèutica i ratafiaire, que l’ha extreta d’un treball d’etno-botànica sobre les Guilleries que ella mateixa ha realitzat. S’ha de dir també que l’Anna presentarà durant la Festa la segona edició del seu llibre Els colors de la ratafia sobre les herbes ratafiaires.

Segons l’Anna: “El que més m’agrada de fer ratafia és estar en contacte amb la natura”. I sobre el nom de la ratafia: “els corriols són camins estrets de bosc. En ells trobem les fites, els senyals compartits que marquen el camí natural a seguir. Aquesta és la imatge escollida per il·lustrar l’etiqueta. Una fita que ens transporta al bosc, als corriols, a l’espai on es dona una relació íntima de respecte i aprenentatge de la persona amb la natura.  A més a més dels valors necessaris a la muntanya: la solidaritat, el compromís i l’esforç. Una fita és creada de mica en mica per les pedres recol·lectades i mantinguda per la gent que surt a gaudir de la terra”.

 

La tercera: és una ratafia compromesa que posa en valor el territori, denuncia la MAT i que està destinada a un públic compromès, ja que s’ha fet amb herbes del territori preservat de la construcció del ramal de la MAT i els diners que s’obtinguin de la seva venda es destinaran a finançar activitats i projectes contra la MAT i a favor d’un nou model energètic molt més sostenible i respectuós amb el nostre entorn natural.

Si feu una donació de 10 € a NO A LA MAT us obsequiaran amb una ampolla de Ratafia Corriols. Així mateix, tots aquells que desitgin comprar-la, ja poden fer la seva reserva online a la següent pàgina web: https://ratafiacorriols.wordpress.com i llavors recollir la seva ratafia a la parada de NO a la MAT que hi haurà durant la Festa de la Ratafia.

No a la MAT, ni aquí ni enlloc!

 

La podeu reservar clicant aquí:

 

Leave a reply

required*