ampolles de ratafia del concurs Festa Ratafia

Ja s’han publicat les bases del 36è Concurs de Ratafies Casolanes 2017 de la Festa-Concurs de la Ratafia de Santa Coloma de Farners.

A partir del dia 2 d’octubre i fins al 3 de novembre a les 14h els elaboradors de ratafia casolana poden presentar les ratafies que seran tastades en el marc de la 36ena Festa de la Ratafia.

Com ja va succeïr l’any passat, caldrà que els concursants presentin la seva ratafia (una quantitat mínima de ½ litre) a la Casa de la Paraula (Carrer del Prat, 16, 17430 Santa Coloma de Farners Tel. 972 84 35 82) en un envàs de vidre blanc transparent i amb tap de suro que es lliurarà a la mateixa Casa de la Paraula.

 

Aquí es poden descarregar les bases del 36 Concurs de Ratafies casolanes

 

Els premis del 36è Concurs de la Ratafia es donaran a conèixer i es lliuraran en el sopar popular del divendres 10 de novembre. Durant l’àpat un jurat format per cinc persones seleccionarà les tres ratafies guanyadores d’entre les deu finalistes que haurà escollit un primer jurat.

El primer classificat rebrà la garrafa d’or, un viatge gentilesa de Petroselva i un lot de productes ratafiaires; el segon classificat tindrà la garrafa de plata i un lot de productes ratafiaires; mentre que el tercer classificat obtindrà la garrafa de bronze i un lot de productes ratafiaires.

També s’escollirà la millor ratafia local que, si no està dins els tres primers classificats, rebrà una garrafa de bronze i un lot de productes ratafiaires. A més, la Confraria de la Ratafia produirà una edició limitada de la ratafia local guanyadora, que es posarà a la venda coincidint amb el Mercat de les Herbes de la Ratafia del mes de maig del 2018.

El Concurs de Ratafies Catalanes Casolanes de Santa Coloma de Farners, on el passat 2017 s’hi varen presentar gairebé 200 ratafies d’arreu de Catalunya, consisteix a fomentar l’elaboració de ratafia catalana casolana i a destacar aquelles que, segons els criteris del concurs, siguin considerades les millors a partir d’uns paràmetres que inclouen la vista, el gust i l’olfacte.

Leave a reply

required*