Ingredients:

ratafia

pomes (no importa la classe; si us agraden dolces poden ser Golden i si us agraden àcides i voleu que no quedin toves, les millors són les Granny Smith). Compteu mitja poma per persona.

Sucre (podeu fer-ho amb sucre blanc, sucre moreno o fructosa). Si no voleu que sigui tan dolç, també es pot fer sense sucre.

Preparació

Talleu les pomes a llesques, com si fossin per fer un pastís de poma. No han de ser massa primes perquè es trenquen.

Poseu la ratafia en una paella i poseu-la al foc.

Quan la ratafia comenci a bullir, cobriu el fons de la paella amb alguns trossos de poma, intentant que no quedin sobreposats i que la ratafia els cobreixi lleugerament.

pas1

Quan la poma sigui cuita, gireu els trossos amb compte i poseu-hi el sucre, espolvorejant-lo per sobre. Si veieu que la ratafia s’ha reduït, cal afegir-ne més per evitar que es cremi el sucre.

pas2

Retireu les pomes quan siguin cuites. Podeu deixar-les-hi més o menys temps segons si us agraden més o menys cuites.

pas3

Repetiu el procés les vegades que calgui fins que s’acabi la poma, tenint cura d’anar afegint ratafia cada vegada que es vagi reduint.

Deixeu refredar la poma abans de col·locar els trossos en una safata.

Us recomano servir-los en una safata rodona, posats de forma concèntrica.

pas4

Finalment, espolvorejar sucre per sobre en el moment de servir.

pas5

Recepta d’Anna Bayés, de Santa Coloma de Farners

Leave a reply

required*