Ingredients: 

1 Kg de sucre

3 1/2 cullerades de glucosa

2 tasses de Ratafia o infusió al gust de Ratafia

Pals de pinxo o escuradents amb el peu pla.

Paper de cel·lofan.

 

Preparació

Primer prepararem el caramel, agafarem una olla mitjana i barrejarem 1 Kg de sucre, 3 cullerades i mitja de glucosa i 2 tasses d’infusió al gust de ratafia (o ratafia si voleu fer-ho amb alcohol, es pot rebaixar amb una mica d’aigua).

Escalfarem la barreja al foc lent, perquè els ingredients es barrigein bé entre si. Sabrem que el caramel està llest si agafem una cullera i en bufar a sobre es forma una bombolla. 

Finalment haurem de posar el pal. Podem agafar un pal de fer pinxos (cal tallar-los una mica) o bé un escuradents amb una punta plana. S’embolica sobre la punta una mica de caramel de manera que es vagi formant una bola fent girar el pal i fent voltes sobre si mateix. Haurem de deixar refredar el caramel fins que quedi solidificat.

Quan estigui totalment solidificat pots embolicar-ho amb paper de cel·lofan de color per donar-li un toc decoratiu.

Ja podràs tastar el teu Xupa-Xups Català!

 

Recepta registrada de la Confraria de la Ratafia Sta Coloma Farners, tots els drets reservats. 

Leave a reply

required*