Ingredients (per una safata familiar)

500 g de farina

80 g de sucre

½ got de llet

½ got d’aigua

30 g de llevat de París

30 g de llard

½ tasseta (al gust) de ratafia Russet

sal

suc de llimona

 

Escalfarem la llet i l’aigua juntes per desfer el llevat. Ho barrejarem en un bol amb la resta d’ingredients: el sucre, la farina, el llard, la ratafia, el suc de llimona i un polsim de sal. Ho remenarem amb les mans i ho treballarem per obtenir una pasta fina que s’ha de desenganxar de les parets del recipient.

Ho deixarem reposar una hora i després ho fregirem. Farem boletes petites, aixafades i comprimides en la part central però sense acabar de foradar-les.

Quan els brunyols siguin ben rossos, s’scorren bé i es passen, fent-los saltar, per sobre d’un plat amb sucre en pols per ensucrar-los. Els esquitzarem de ratafia amb l’ajuda d’una fulla d’escarola i ja es poden servir.

 

Podeu decorar la safata amb uns filets de ratafia reduïda.

 

Rita Fernández, d’Olot

Extret del llibre Russet, 100 anys de ratafia, de Marc Alsina i Pilar Ferrés

http://www.russet.cat

Leave a reply

required*