Sopa de pera

Ingredients (4 persones):

1 kg de pera de Puigcerdà

½ llimona (suc)

75 g de moscatell

50 g de sucre Moscovado

10 g de mantega

½ l d’aigua

 

Pelarem les peres, les tallarem a trossos regulars, hi afegirem els altres ingredients i ho posarem a bullir fins que les peres siguin cuites. Després ho passarem pel colador xinès i ho deixarem refredar.

Pa de pessic

Ingredients:

 2 clares d’ou

1 polsim de sal

25 g de sucre

2 rovells d’ou

25 g d’aigua

25 g de sucre

10 g de midó

75 g de farina d’avellanes

75 g de pera de Puigcerdà ratllada

40 g de moscatell

 

Primer de tot muntarem les clares a punt de neu amb el pessic de sal i el sucre corresponent i ho reservarem.

A part, al bany maria, muntarem els rovells, amb l’aigua i el sucre. Ajuntem els rovells i les clares delicadament i hi afegim els altres ingredients barrejant-los amb una espàtula.

Ho posarem en un motlle rectangular encamisat i ho courem al forn uns trenta minuts a 160º C.

Gelat de ratafia

Ingredients:

750 g de llet

250 g de nata

8 rovells d’ou

100 g de sucre

50 g de glucosa

100 g de ratafia Russet

50 g de nous lleugerament picades

 

Posarem a bullir la nata, barrejarem els rovells amb el sucre i la glucosa i, quan arrenqui el bull, hi afegirem els rovells. Ho deixarem coure al bany maria fins que la barreja arribi a 85 ºC.

Ho deixarem refredar i, una vegada fred, hi incorporarem la ratafia i ho posarem a la geladora. S’ha de traure a -7 ºC.

 

Per servir el plat, tallarem uns rectangles de pa de pessic i els posarem al centre del plat soper. Disposarem la sopa pel voltant i, al cim del pa de pessic, una cullerada de gelat de ratafia.

 

Restaurant el Celler de Can Roca, de Girona

www.cellercanroca.com/

Extret del llibre Russet, 100 anys de ratafia, de Marc Alsina i Pilar Ferrés

http://www.russet.cat

 

Leave a reply

required*