Ingredients (per a un motlle de cake de 22 cm):

300 g de puré de castanyes

4 ous sencers

130 g de sucre

1 polsim de sal

1 culleradeta de sucre de vainilla

2 dl de nata

300 cl de ratafia Russet

 

Batrem els ous amb el sucre, la sal, la culleradeta de sucre de vainilla i hi afegirem la nata líquida.

Per fer el puré de castanyes, primer farem un tall a les castanyes senceres i les posarem a coure dins el forn. Un cop cuites les pelarem i en traurem la segona pell. Després les bullirem amb un tronc d’api que farà augmentar el sabor de les castanyes. Un cop cuites les passarem, en calent, pel passapurés.

Barrejarem el puré de castanyes amb la mescla anterior.

Greixarem el motlle amb margarina i folrarem la base amb paper semi-vegetal.

Omplirem el motlle i ho courem al forn al bany maria a 200 ºC durant ¼ d’hora fins que en punxar-lo amb una broqueta surti seca.

Desemmotllarem quan estigui tèbia sobre una safata llarga de servir.

Per fer la reducció d eratafia, la posarem dins d’un cassó i l’escalfarem a foc suau fins que agafi consistència de xarop.

 

Banyarem amb la reducció de ratafia el púding de castanyes i servirem la ratafia restant en una salsera.

 

Antonyita Cantalozella, de Santa Coloma de Farners

Extret del llibre Russet, 100 anys de ratafia, de Marc Alsina i Pilar Ferrés

http://www.russet.cat

Leave a reply

required*