La massa

Ingredients:

150 g de farina

75 g de mantega

1 cullerada de sucre fi

1 rovell d’ou

2 cullerades d’aigua freda

 

Barrejarem la farina amb la mantega, el rovell d’ou, el sucre i l’aigua i en farem una bola que deixarem reposar una mitja hora a la nevera.

Estendrem amb un corró la massa preparada i folrarem un motlle d’uns 20 cm de diàmetre.

Ho courem al forn ja escalfat a 180 ºC de 12 a 25 minuts.

Ho deixarem refredar.

 

El farcit

Ingredients:

1 magrana

2 formatge tipus petit suisse blanc

110 ml de ratafia Russet

10 galetes maria

2 cullerades de sucre fi

 

Per fer el farcit, aixafarem en un plat les galetes maria sucades amb ratafia. Un cop feta la pasta, hi barrejarem el formatge fresc i estendrem la mescla dins els pastís.

Desgranarem la magrana i la macerarem amb tres cullerades de ratafia durant 15 minuts.

Posarem la fruita sobre el farcit i empolsarem el pàstís amb sucre fi.

 

Antonyita Cantalozella, de Santa Coloma de Farners

Extret del llibre Russet, 100 anys de ratafia, de Marc Alsina i Pilar Ferrés

http://www.russet.cat

Leave a reply

required*