Cruixent de fajol

 Ingredients:

 120 g de sucre

120 g de farina de fajol

120 g de clares d’ou

120 g de mantega

Barrejarem tots els ingredients i donarem forma de rectangle a aquesta massa en un sil-pack. Ho courem al forn uns 5 minuts a 180º C.

Ho treurem del forn, li donarem forma cilíndrica i ho deixarem refredar.

Escuma de ratafia

Ingredients:

100 ml de ratafia Russet

100 ml de crema de llet

1 fulla de gelatina

100 g de crema anglesa

Escalfarem la ratafia i hi afegirem la fulla de gelatina prèviament remullada en aigua freda. Seguidament hi posarem la crema de llet i la crema anglesa. Posarem la barreja dins el sifó d’escumes i el deixarem a la nevera un mínim de 12 hores.

Presentació

Ingredients:

coulis de gerds

cercles de xocolata

nous caramel·litzades

cacau en pols

mel

Posarem el cruixent en un plat que haurem untat amb mel.

Farcirem el cilindre amb l’escuma de ratafia i decorarem el plat amb la nou caramel·litzada, el cacau en pols, la xocolata i el coulis de gerds.

Restaurant la Deu, d’Olot

www.ladeu.es

Extret del llibre Russet, 100 anys de ratafia, de Marc Alsina i Pilar Ferrés

http://www.russet.cat

Leave a reply

required*