Ingredients

4 supremes de rèmol d’uns 150g

60 g de farina

2 g de llevat

10 g d’oli

100 g de ceps

200 g de ratafia Russet

Per a les cebetes

200 grams de cebetes de platillo

2 cullerades d’oli

sal

pebre

sucre

un raig de ratafia Russet

Per fer les galetes agafarem els ceps, els saltarem, els amanirem amb sal i pebre i els triturarem amb la batedora perquè quedin ben fins. Ho deixarem refredar.

Tot seguit hi afegirem la farina i el llevat i ho deixarem reposar encara uns vint minuts. Estirarem aquesta massa, ben fina, i la tallarem a rotllanes amb un tallador. Courem les galetes al forn a 180 ºC durant 15 minuts.

Per fer el caramel, posarem la ratafia a foc suau i la deixarem reduir a la meitat perquè quedi un caramel líquid

Per fer les cebetes, les col·locarem en una sauteuse amb unes cullerades d’oli, sal, pebre i un rajolí de ratafia, i les posarem al forn a 180 ºC uns 15 minuts.

 

Col·locarem en un plat una galeta de ceps, a sobre d’aquesta galeta, les cebetes, i ho taparem amb una segona galeta de ceps. per damunt d’aquesta mena de lasanya hi posarem les supremes de rèmol, que haurem cuit a la planxa, i ho regarem amb el caramel de ratafia.

 

Restaurant el Racó d’en Cesc, de Barcelona

Extret del llibre Russet, 100 anys de ratafia, de Marc Alsina i Pilar Ferrés

http://www.russet.cat

Leave a reply

required*