Ingredients:

1 filet de porc

oli d’oliva

sal

pebre

herbes aromàtiques: alfàbrega, estragó, sàlvia…

ratafia Russet

Agafarem el filet enter i l’untarem amb oli d’oliva. El salpebrerem generosament i el posarem al forn prèviament escalfat a 250 ºC.

El deixarem a foc fort i l’anirem girant fins que quedi daurat per fora (10 o 15 minuts). Llavors hi afegirem les herbes aromàtiques i un bon raig de ratafia.

Abaixarem el forn a 170 ºC i el deixarem coure 15 minuts més si ens agrada una mica més sucós de dins o 20-25 minuts si el preferim ben fet.

El presentarem acompanyat de cols de Brusel·les, patates o de jardinera.

(Consol Güell, de Santa Pau)

Extret del llibre Russet, 100 anys de ratafia, de Marc Alsina i Pilar Ferrés

http://www.russet.cat

Leave a reply

required*