Ingredients (4 racions)

4 talls de morro de bacallà

3 cebes una mica grosses

3 cullerades de mel

100 g de pinyons torrats

oli

sal

pebre

250 ml de ratafia Russet

 

Tallarem al ceba en rodanxes fines i la posarem al forn a uns 90 ºC amb oli fred, de manera que ens quedi coberta. Així ens quedarà confitada. L’hi deixarem una hora i mitja.

Enfarinarem el bacallà i el fregirem una kica amb oli ben calent, vigilant que no se’ns quedi massa cuit: Un cop fet això, ja el podem posar en una safata per poder anar al forn.

A part, aixafarem la ceba ja confitada i hi afegirem la mel, els pinyons i una mica de sal i pebre. Ho remenem bé i escampem aquesta barreja per sobre del bacallà.

Ho posarem al forn a gratinar fins que ens quedi ben ros. A part, posarem la ratafia al foc a fi que se’ns redueixi i ens quedi com un punt d’almívar. Això ho aconseguirem tenint el foc molt baix i deixant-la força estona (potser mitja hora o més).

Un cop tret el bacallà del forn, no ens queda res més que tirar-hi per sobre uns filets d’aquesta ratafia reduïda.

 

Restaurant l’Òliba, de les Preses

Extret del llibre Russet, 100 anys de ratafia, de Marc Alsina i Pilar Ferrés

http://www.russet.cat

Leave a reply

required*