El talleret es va fer el passat dissabte, 25 de juny, al parc de Sant Salvador i va estar organitzat per la Confraria de la Ratafia amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Enguany van participar al talleret més de 40 persones que van poder elaborar la seva ratafia fent servir la recepta de la 30a edició del concurs i la festa de la ratafia, una recepta que ha estat ideada des de la Confraria de la Ratafia amb motiu d’aquesta edició. Els participants no eren només de Santa Coloma ja que també n’hi havia de Palafolls, Blanes, Ripoll, Girona i altres pobles del voltant. Al final del talleret es va lliurar un diploma a tots els participants.

La botiga l’Espígol de Santa Coloma va col·laborar amb el talleret aportant les herbes i les espècies que es van fer servir per elaborar la ratafia.

En el marc del talleret també es va fer la xerrada “El món de l’alcohol i les herbes a les cultures“, que va anar a càrrec d’Eduard Casas. En aquesta xerrada, Casas va fer un repàs als costums dels animals i l’home, des d’una vessant antropològica, en el consum d’herbes i alcohol, i també va remarcar el risc dels consums problemàtics.

A més a més, Josep Mascaró va presentar el refresc de ratafia, el qual van tastar els assistents al talleret. Es tracta d’una beguda sense alcohol que té diferents aplicacions: per fer gelats, per aplicar a la cuina o a la pastisseria, entre d’altres. Aquesta beguda obre un nou camp en el món de la ratafia sense alcohol que està especialment adreçat a nous públic com els infants, la gent gran o les persones que no beuen begudes que contenen alcohol. Juntament amb la infusió de la ratafia, el refresc de la ratafia és una iniciativa que amplia el màgic món d’aquesta beguda feta amb herbes remeieres.

El Talleret de la Ratafia és el primer acte del que serà el concurs i la Festa de la Ratafia que se celebra el mes de novembre i que enguany arriba a la 30a edició. Des de fa temps, Santa Coloma de Farners, està posicionada com la capital catalana de la ratafia, lloc merescut arran de la participació unànime de tot un poble en una festa molt estimada per tots els colomencs i colomenques que, d’una manera o un altra, s’hi impliquen.

2 comments

m’agradaria saber quan feu el proper taller per participar-hi, jo soc de fora la comarca

El Talleret el fem després de Sant Joan, de moment no tenim data pel proper però us podreu informar a la web de l’ajuntament d’aquí uns mesos http://www.scf.cat

Leave a reply

required*